Podziemny parking na terenie śląska.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gorg
    Drive
    • 2010
    • 60

Zamieszczone przez mg1976
    Bo kręcenie bączków pod hipermarketem jest dobre dla licealistów w 126p. Bez obrazy, sam się tak kiedyś bawiłem
    tam dla licealistów, tak to się bawiłem z dziadkeim i ojcem w wieku 12 lat
    no chyba, że teraz nas tu z kolegami raz na jakiś czas najdzie ochota przypomniec sobie lata dzieciństwa :lol:

Zamieszczone przez mg1976
    Pewnie, że tak jest najlepiej - pod warunkiem, że będzie to miejsce na kształt płyty lotniska, gdzie można bezkarnie sprawdzić to wszystko przy większych prędkościach.
    dokładnie tak

ale szczerze mówiąc w zimę, na śliskim, wystarczy też wiekszy parking, żeby chociaż trochę uświadomić sobie czym skutkuje uslizg przodu a czym tyłu i jak się instynktownie zachować w takiej sytuacji.
    potem już na drodze wszytko jest "bardziej".

bo jeżeli jako argument za lepszym przodem podaje się to, że w przypadku poslizgu przodu wystarczy ująć gazu i mamy spokój, to w analogicznej sytuacji poślizgu tylnego wystarczy delikatna kontra, natomiast w sytuacji POŚLIZGU przodem, nie można już zrobić NIC w odróżnieniu od tylnego mimo wszystko dającego jakąś szansę ratowania się przynajmniej w pewnym stopniu, komuś kto jakoś się za tym kółkiem ogarnia.
    ale to jest oczywiscie tylko moje zdanie na ten temat.
  • GreenArrow
    L&K
    • 2009
    • 1052

Witajcie:
    Moze ktoś polecić ,
    na terenie śląska parking cało dobowy :

- W miarę oświetlony
    - Najlepiej tak aby w późnych godzinach był pusty.
    - I w pobliżu myjnia samochodowa
    Cel :

- Duza sesja skody oczywiście wnętrza tez

pozdrawiam
    robert.dg

Komentarz

• Sheriff
      Drive
      • 2005
      • 90
      • Octavia III (5E3)
      • AGU 1.8 20VT 150 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jedyne co mi przychodzi do głowy:
      Ikea Katowice
      Sokolska Katowice Bank Śląski
      Kino Helios Katowice
      Plaza Sosnowiec
      CH Trzy stawy Katowice
      Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• GreenArrow
        L&K
        • 2009
        • 1052

przejrzę akurat dzisiaj bede o 4 w nocy w Kato na koncercie po znajomych to pojezdze ;d

a takie rejony jak Tychy ? Ruda Śląska ? Bytom ?

Komentarz

• Evil
          Rider
          • 2009
          • 721

Zamieszczone przez robert.dg
          Ruda Śląska ?
          w Rudzie Śląskiej nie znajdziesz żadnego podziemnego parkingu. bida jak cholera.
          Sam ostatnio kombinowałem o podziemnych parkingach, bo potrzebuje na sterowniku komputera powyżej 4stopni, co by sprawdzić, czy łapie mi elektromagnes na klimie czy nie, ale nic ciekawego nie wymyśliłem.
          Ale, z tego co wiem,to w SSC jest podziemny + myjnia, ale znając życie o 4 w nocy to działać ona nie będzie, i nie wiem czy tak czasem te parkingi podziemne nie są zamykane na noc. Sesja może też ci ciekawa wyjść ogólnie na dużym oświetlonym parkingu, niekoniecznie podziemnym.
          Pamiętaj o statywie, bez statywu nic nie zdziałasz chyba, że wszystkie zdjęcia będą z pozycji "żaby" (z ziemi)
          Może oświetlony parking będzie na MOPSach (w scenerii Tirów, też może być ciekawy - ale to raczej mały parking) między R.śl. a Katowicami na A4 (ale nie gwarantuje)

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• GreenArrow
            L&K
            • 2009
            • 1052

Evil, jezeli mowisz o Silesi w Katowicach parkig chyba nie jest zamykany na noc bo TESCO jest 24h i parking jest otwarty.

Zamieszczone przez Evil
            Może oświetlony parking będzie na MOPSach między R.śl. a Katowicami na A4 (ale nie gwarantuje)
            gdzie to ?

Komentarz

• Arti_r1
              RS
              • 2008
              • 2626

robert.dg jadąc od katos w kierunku wrocka są te mops'y :wink: Wydaje mi się że na parking podziemny pod bank ING nie wjedziesz. Bo wjeżdżając tam dostajesz karteczke z automatu którą później musisz uregulować w recepcji :| Ja raz zapomniałem wziąć tą kartkę z auta i trochę latania było. Tak więc zostaje Ci na śląsku Ikea, Silesia,Plaza Sosnowiec i ewentualnie parking piętrowy w Rybniku w centrum handlowym Fokus Park
              aha i jeszcze jest parking podziemny w Gliwicach w Forum :wink:
              Wiem że napewno są szlabany :P w Gliwicach,Rybniku, no i pod ING :?
              Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• Evil
                Rider
                • 2009
                • 721

Zamieszczone przez robert.dg
                Evil napisał/a:
                Może oświetlony parking będzie na MOPSach między R.śl. a Katowicami na A4 (ale nie gwarantuje)
                gdzie to ?
                MOP nie MOPS pomyliło mi się .
                Są to parkingi z stacjami benzynowymi, przy autostradzie A4, w kierunki Wrocław-Kraków i Kraków -Wrocław, na odcinku Katowice-Ruda Śląska, (na wysokości ograniczenia do 100km/h), ale oglądałem teraz na ZUMI to bardzo mały parking mieszczący ok 15-20 tirów tylko a więc raczej odpada.
                GoogleMaps

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• miguello
                  RS
                  • 2008
                  • 1849

robert.dg, SCC:

Komentarz

• Zuzus
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 136

robert.dg, - pochwal sie zdjeciami, jak juz bedzie po sesji
                    ja kiedys chcialam zrobic zdjecia na dachu na parkingu jednaj z krakowskich galerii ale ledwo zaparkowalam, wyjelam aparat a przyszla ochrona i mnie wyrzucila..
                    Moja 4x4

Komentarz

• miguello
                      RS
                      • 2008
                      • 1849

A chcesz te zdjęcia sam robić czy masz kogoś kto ogarnia temat ?

Komentarz

• GreenArrow
                        L&K
                        • 2009
                        • 1052

miguello, ogólnie miałbym kogoś kto ogarnia ten temat i to nawet bdb , ale na razie chcialbym sam sprobowac siły z tym

Komentarz

Pracuję...